torstai 14. kesäkuuta 2012

Pikkutakki


Malli: Phazelia´s mitered baby jacket
Lanka: Zitron trekking XXL
Langankulutus: 75g

Tykkäsin tästä takkimallista! Täytyy ehdottomasti neuloa toinenkin tämmöinen takki. Nuita kiinnityshakasia ostin varalta useamman parin, kun en ihan ollut varma monellako se olisi paras kiinnittää. Mutta taitaa pysyä hyvin ihan tuolla yhdelläkin.

Kummallisen neulontatavan lisäksi tykkäsin tässä mallissa myös tuosta reunuksesta, joka erottuu jotenkuten tuossa alemmassa kuvassa. Se neulottiin niin että ensin luotiin 4 silmukkaa, sitten neulottiin 3 oikein ja nostettiin neljäs neulomatta, poimittiin takin reunasta silmukka ja vedettiin nostettu silmukka poimitun yli. Nurjaa kerrosta ei neulottu ollenkaan, vaan kerroksen lopussa puikko siirrettiin takaisin alkuun ja neulottiin taas tuo 3 oikein ja neljäs nostettiin yms. Erittäin mukavan näköinen reunus tuli, tätä hyödynnän muissakin malleissa kun pitää saada siistin näköinen reuna.

Takkia kuvatessa oli omat haasteensa hoidossa olevan koiran muodossa:
Koira tuli tutkimaan takkia (hampaillaan)

Minä huitaisin sitä pois ja se kaatui:




lauantai 9. kesäkuuta 2012

Autossa

Porvoo-Kuopio

Tarvitseeko autoon muuta kuin neuleen ja koiran jalkoihin? Tietysti ne karkit ja limpparit on itsestäänselvyys ja ne on rajattu kuvan ulkopuolelle.
Kyllä se vain piti alkaa sinistä nuttua neuloa kun pojanhan se ystäväni pyöräytti maailmaan (vaikka minä olinkin varma että tyttö sieltä tulee).

Se mitä autossa ei tarvita, on koiran kuola ja oksennukset. Koira lähti Porvoosta viikoksi meille hoitoon ja kärsii matkapahoinvoinnista:
Valtavat kuolat riippuu suupielistä heti kun sen vain nostaakin autoon. Kerran oksensi autoon, toisen kerran kun pysähdyimme huoltoasemalle ja avasin oven, niin koira kurkisti ovesta ja oksensi auton viereen. Oikein huomaavaista :)

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Matkalla

Nyt tiedän miksi autoissa on paikka mukille/pullolle.
Tuo pieni lankanöttönen hakeutui itse tuonne koloseen, en aiemmin ole älynnytkään miten hyvä paikka tuo on langoille...
(Myönnän että ennen kuvan ottoa putsasin tuota koloa edustavampaan kuntoon, siellä oli muutama leivän yms. muru.)

Tuon pienen lankanöttösen toinen pää on kiinni tässä.
Jämälankaprojektini the beekeeper´s quilt. Autoneuleena kulkee mukana. Välillä Kuopio-Mikkeli taisi valmistua 4 uutta "kennoa". Takaisin tullessa keskityin imeskelmään pirtelöä niin ei tullut neulottua.

Samaisella matkalla huoltoasema Jari-Pekasta, Joroisista, tarttui mukaan yksi vyyhti Colinette Jitterbugia. (Oikeasti tuo kerä on turkoosimpi.) Jäi vähän harmittamaan kun en ostanut toista, mutta jospa niitä on vielä jäljellä ensi viikonloppuna kun lähdemme Porvoota kohti.

Kotineuleena pieni paita ystäväni lapsukaiselle joka ilmeisesti yrittää syntyä tänään, jipii (ja paniikki, pitää saada tämä paita valmiiksi :):

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Päälle pantavaa

Lanka: Cascade Yarns Ultra Pima


Polkupyörät kirjailin paitaan jälkikäteen, pitääkseni paidan mahdollisimman joustavana. Täysin en ole tyytyväinen... Paita on nyt mukavan ilmava ja kevyt, mikä oli tarkoituskin, mutta tuo kuviointi ei näytä läheltä kovin siistiltä koska sen alla oleva silmukkakin jää näkyviin... Harkitsenkin tekeväni uuden paidan hieman pienemmillä puikoilla (ja vastakkaisilla väreillä). Katsotaan miltä se näyttää :)
Paita on muuten luonnossa hieman turkoosimman sävyinen, ei ole ihan niin ruotsinlippu :D
Ja toinen puoli näyttää tältä:
Kuviot on tehty ystäväni mallilla. Minä tein paidasta ruutupaperiluonnoksen ja ystävä suunnitteli siihen kuviot:



Toinen valmistunut päälle pantava on peitto:
Lanka: Garnstudio Drops Merino extra fine
Koko: 74cm x 60cm
Tämmöinen pieni peitto (lanka ei riittänyt suurempaan). Mutta eiköhän tämä ole juuri sopiva esim. vaunuun lämmikkeeksi. Ystäväni kesäkuussa syntyvälle lapselle, josta ei vielä tiedä kumpi sieltä on tulossa. Arvatkaa kumman kannalla minä olen :D
Lankaa jäi sen verran että ehkä siitä vielä jonkun pienen vaatekappaleen saisi.

Paitaan meni lankaa 103g ja peittoon 338g. Tai peitto painoi tuon verran, kyllä siihen vähän enemmän meni kun siinä oli pääteltävänä n. 120 langanpäätä. Punnitsin jäljelle jääneet kerät ja pienten laskutoimitusten jälkeen näyttäisi että 35g lankaa on hävinnyt matkan varrelle, eli ilmeisesti juuri noihin langanpäihin...

Ja tilanne kokonaislankamäärässä:
Tänä vuonna olen kuluttanut ja päässyt eroon (=lahjoittanut) 2139 grammasta lankaa. Ja olen ostanut / saanut 2094 g lankaa. Joten olen miinuksella hurjat 45g !! Jipii :D