sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tilkkutyömysteeri

Olipas vaikeaa tehdä pitkästä aikaa tilkkutyötä. Olen ehtinyt jo ommella paloja yhteen väärinpäin, siis osa on väärin ja osa oikeinpäin, ei silleensä että kaikki on väärinpäin ja olen katsonut vain väärältä puolelta :D Yhden kankaankin sain käytettyä niin tarkasti että siitä ei jäänyt yhtään hukkaan vaan käytin täsmälleen koko palan minkä ostin. Onneksi en ostanut senttiäkään pienempää palaa.
Kuvassa on vähän vihjettä värimaailmasta, lopputulosta ei kukaan tiedä (niin ja kuvan tilkkuja on järjestelty myös tietokoneella). Minä tiedän lopputuloksesta vain 50%, vaikka olenkin itse suunnitellut tämän peiton... Joten tämä on siis melkeinpä mysteeri... Odotan itsekin jännityksellä mitä tästä tulee :) Joten kuvia luvassa myöhemminkin.

Valmiit lapaset

Ihanasti raidoittuva lanka, tätä minä tahdon lisää.
Malli on omasta päästä ja lanka Madelinetosh sock, värinä Rhubarb. On tämä lanka myös hyvä neuloakin, en minä pelkkään väriin ihastunut :)

tiistai 18. lokakuuta 2011

Valmis ristipisto!


Valmiiksi se vain tämäkin pupu tuli. Ja ihmeen nopealla tahdilla vieläpä! Seuraavan kerran ajattelin ristipistoa tehdessäni ottaa ajan ihan kellolla, koska nytkin lehdessä luki että tässä työssä menee 25 tuntia. Olisi ihan hauskaa tietää, paljonko itseltä menee :). Kuva on siis Somebunny to love, Under the mistletoe. Ohje CrossStitcher-lehdessä nro 205.
Pakko myöntää että joskus sitä kyllä miettii että minkä takia pitää nähdä näin paljon vaivaa saadakseen kuvan seinälle, kun voisihan sen kuvan laittaa vaikka julisteena... Tulin siihen tulokseen, että ristipistelyssä on jotain samaa kuin palapelin teossa (josta myös tykkään paljon). Molemmissa kyllä tietää miltä kuva näyttää valmiina, mutta kun sitä kuvan esiin tuloa saa seurata pala palalta niin siinä se juju varmaan on.

maanantai 17. lokakuuta 2011

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Ristipisto 9.päivä


Perjantai oli 9. pistelypäivä. Näin pitkälle silloin pääsin. Kuvaa en ehtinyt aiemmin laittaa, joten se tulee vähän myöhässä. Lauantai oli lepopäivä pistelyltä. (Pakon sanelemana, suuntana oli Oulu ja tämä on semmoinen mitä ei kyllä autossa voi harrastaa :). Itse asiassa tänään kotiin palattua pistelin työn siihen malliin että puuttuu enää ääriviivat. Mutta siitä kuva huomenna... :)

torstai 13. lokakuuta 2011

Ristipisto 8.päivä


Tässä vaiheessa viimeistään lienee jo selvä että tulossa on joulukuva :) Vai voiko sarvista erehtyä?

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

tiistai 11. lokakuuta 2011

Lapaset

Tämän langan piti päätyä sukiksi kerryttämään Sukkasatoa, mutta en raaskinut jättää näin ihanan väristä täysin piiloon katseilta (ja sandaalikausikin alkaa jo olla ohi, ei voi enää käyttää edes villasukka+sandaaliyhdistelmää :). Siispä tästä langasta on tulossa lapaset.
Hieman pelkäsin keriä tätä vyyhdiltä pallolle, koska muutaman kerran on käynyt niin että lanka näyttää ihanalta vyyhdillä, kerällä ei enää läheskään niin ihanalta ja neulottuna raidat ja kaikki värit näyttävät kaaokselta. Semmoiset langat olisi mukava jättää vyyhdille kirjahyllyn koristeeksi.
Tämä lanka ei onneksi tuottanut pettymystä :)

Ristipisto 6.päivä

Tausta on valmis, jipii.
Taustalle tuli semmoista valkeaa jotain efektilankaa muutaman ristin ryppäinä. Kivasti kimaltelee, mutta olipas inhottavaa pistellä tuonne. Ensimmäistä kertaa tämmöinen efektilankakin käytössä, eikä tullut siitäkään minun suosikki kuten ei tuosta satiinilangastakaan (sitä itseasiassa joutuu vielä vähän tökkimään tuonne...)

maanantai 10. lokakuuta 2011

Valmiit tossut


Malli: Prairie Boots (ravelry)
Lanka: Pohjassa Gjestal Janne ja muuten Novita Mambo

Vähän reilu viikko meni näitä bootseja tehdessä. Olisivat valmistuneet nopeamminkin, mutta sain tökittyä sormenpääni halki (luulisin että se on jo aika mestarillista kun puikkokoko oli kuitenkin 5,5) ja pidin vähän lepoa neulomisesta. Ylimmän kuvan takana näkyykin taukopuuhat, eli aloitin ristipiston teon.
Kuvassa oleva nappi on väliaikainen siihen asti että saan ostettua siihen paremman (ja se tapahtuu mahdollisesti ehkä ensi vuonna :D).
Ovat kyllä oikeasti ihan kengän näköiset, ehdin jo miettiä että mitenhän tämmöiseen saisi kestävän pohjan... Kai se pitäisi neuloa jostain johdosta...
Mamboa meni yksi kerä / bootsi. Oikeastaan toisen kengän lopetin kerrosta aikaisemmin koska muuten olisin joutunut aloittamaan vielä yhden kerän.

Ristipisto 5.päivä


Nyt alkaakin jo vähän erottua mitä tässä on tulossa, (tietysti kun itse tiedän kuvan :). Kasvot on vielä piilossa...

lauantai 8. lokakuuta 2011

Ristipisto 4.päivä

Ristipisto 3.päivä


Satiinilangalla myös vähän eri sävyistä vihreää. Onneksi ei ole enää paljon tuota satiinilangalla tehtävää, on aika liukasta pistellä, tuntuu että tulee itsestään irti neulasta ja pistot ei pysy kuosissaan yms yms. Ehkä vielä hirveämpää on metallinsävyinen kirjontalanka... Ja sitäkin taitaa tähän pätkä tulla... *Kauhulla odottaen*

perjantai 7. lokakuuta 2011

Ristipisto 2.päivä

Ensimmäistä kertaa olen käyttänyt ristipistotyöhön satiinilankaa, se on tuo tummempi vihreä tuolla, nuo kaksi tiikerinraitaa :)
Tässä alemmassa kuvassa näkyy vähän paremmin sen langan kiiltävä pinta.

torstai 6. lokakuuta 2011

Ristipisto 1.päivä

Enpä kerro vielä mikä tästä tulee (ja niille jotka epäilevät, niin kyllä minä siis itse tiedän jo mikä tästä tulee :).
Silitin kankaan ennen aloittamista että siinä ei näy taitos... En tiedä oliko siitä silittämisestä mitään hyötyä kun se vähän aikaa on kädessä mytyssä niin se kuitenkin näyttää juuri tuolta...

Hattu

Lanka: Cascade 220 sw sport

Ihana lanka, kaksinkertaisella langalla neuloin ja tuohon pipoon meni kaksi kerää. Jäljelle jäi n. metrin pätkä, että kyllä alkoi loppua kohti jännittää riittääkö, ehdin jo alkaa netistä katsella että mistä minä sitä lisää saisin.


Tähtipää